ILLES D’ART 8
1275
page-template-default,page,page-id-1275,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-1.2.1,select-theme-ver-5.2.1,ajax_leftright,page_not_loaded,vertical_menu_enabled,paspartu_enabled,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive
LOGO DIADA I ESTATUT_page-0001 còpia copia

ILLES D’ART 8 (2023)

ILLES D’ART és un projecte de residència artística destinat a artistes d’arreu de les Illes Balears que, des del 2015, es desenvolupa a la residències de la Casa d’Artistes, a Menorca. L’objectiu d’aquest projecte és donar peu a la interacció, l’intercanvi d’idees, tècniques, punts de vista, reflexió i coneixement de les illes, des d’un punt de vista cultural i artístic.

L’Associació Es FAR Cultural propicia un espai de trobada i intercanvi creatiu amb la finalitat de facilitar els recursos econòmics, materials i logístics necessaris per a que els i les artistes puguin desenvolupar un projecte artístic en el marc de la residència. Per altra banda, l’equip d’Es FAR Cultural també posa a l’abast l’experiència en l’acompanyament i assessorament de projectes artístics, així com en el comissariat d’exposicions.

D’aquesta manera, Illes d’Art conclou en una exposició col·lectiva en la qual, els i les artistes participants a la residència, mostren els processos i resultats artístics duts a terme durant l’estada a la Casa d’Artistes de Montpalau.

ILLES D’ART duu 8 edicions donant suport i visibilitat a més de 30 artistes de Mallorca, Menorca, Eïvissa i Formentera.

DIES 25 I 26 DE FEBRER DE 2023 · CASAL SOLLERIC (PALMA)

 

 

DIA 25 DE FEBRER

 

12 h. REALITAT. EVARIST TORRES

 

18 h. HIPERSTICIÓ/IMMERSIÓ. IVANA RAY SINGH

 

19.30 h. SERUNTOT. BARTOMEU SASTRE

 

 

26 DE FEBRER

 

12 h. HERBARIO. MEDITACIÓN LAVANDA. ARANTXA BOYERO

EVARIST TORRES

Web

Treballa a partir de la fotografia, que hibrida amb altres llenguatges com el vídeo, el so i la instal·lació. En la seva obra hi ha influències del cinema, la música i la literatura, i en els darrers anys també del món de la ciència. Els seus projectes són processos molt experimentals, en els quals existeix una recerca en la mateixa psicologia de la imatge. Utilitza la imperfecció, la distorsió o la manipulació com a recursos vinculats a intensificar la percepció.

PRESENTA

Realitat

Realitat és una peça audiovisual a color, de deu minuts set segons, reproduïda en bucle i editada per Chus Lana. L’obra d’Evarist Torres, feta amb la col·laboració de Gonzalo Manzano, físic quàntic i investigador de l’Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos, planteja «què és realment la realitat?». La física quàntica ens mostra una realitat inquietant i misteriosa que no podem percebre, és invisible als nostres sentits, però és la que configura tota la realitat que experimentem. Alguns postulats afirmen que un electró no existeix fins al moment que l’observem. El fet de ser observat dona la seva qualitat d’existència. En un estadi subatòmic totes les estructures sacsegen i no existeix cap seguretat. La raresa i l’atzar s’imposen i els universos en els quals existim es multipliquen. I tot és molt real.

A Realitat, Manzano es refereix a algunes de les singularitats que es donen a una escala micro, com la dualitat ona/partícula, la possibilitat de l’existència d’universos paral·lels o la teletransportació quàntica, mentre que observem les imatges d’un paisatge, un poc oníriques, que ens confronten amb una altra realitat.

IVANA RAY SINGH

Web

Ivana Ray Singh, àlies Lucy Tcherno Ivanenko, és una artista interdisciplinària, agitadora cultural i DJ nascuda a Menorca. És membre gestora i habitant del centre cultural i comunitat artística Konvent (Cal Rosal, Berga). També és creadora del projecte de música experimental i performance Amas i creadora i copresentadora del podcast Fetitxisme Sònic, l’objectiu del qual és la difusió de música i art sonor relacionat amb l’ASMR. Ambdós projectes han estat becats diverses vegades entre el 2020 i 2022 per la Generalitat de Catalunya.

PRESENTA

Hiperstició/Immersió

La hiperstició és una idea performativa que provoca la seva pròpia existència; una eina per manifestar ficcions a la realitat. L’artista Ivana Ray Singh proposa crear ficcions amb la voluntat de generar presents i futurs més desitjables. Recordant el joc que feia amb el seu pare de petita, submergint-se per cercar petxines del fons del mar, ens proposa una immersió subaquàtica com l’inici d’una transformació alquímica de l’ànima i resignifica la figura de les bussejadores de perles japoneses Ama com a bussejadores de l’inconscient. A través de sons aquàtics, ritmes electrònics, veus i art d’acció, ens proposa viatjar a les profunditats.

BARTOMEU SASTRE

Web

Llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Algunes de les seves exposicions individuals són «Cada vegada estam més a prop, però no sé de què» (Galeria Fran Reus, Palma, 2022) o «La voluntat (The will)» (Palma), comissariada per Tolo Cañellas per al Box 27 del Casal Solleric. També ha realitzat diverses performances, entre les quals destaca Assaig per a un monòleg improvisat, realitzada a SWAB Barcelona Contemporary Art Fair (2018).

PRESENTA

Seruntot

Seruntot és una performance en la qual oralitat i presència esdevenen corporis sota un mantell d’imatges en negatiu. Aquestes funcionen com una segona pell, per vestir-me de natura. Per protegir-me amb ella. Com si em pogués ficar dins l’escorça dels arbres, dins la seva saba o fins i tot dins la mateixa terra i així poder saber què senten les seves arrels. Què se sent essent part d’un bosc? Què se sent essent part d’un tot?

ARANTXA BOYERO

Web

És tècnica superior en Fotografia per l’Escola Superior de Disseny de Palma (Mallorca) i especialitzada en Fotografia, Concepte i Creació a EFTI (Madrid). La seva obra ha estat exposada a espais com Matadero (Madrid), C Art C (Madrid), Centre Portuguès de la Fotografia (Porto) i MUU Galleria (Hèlsinki). També a les galeries Zero i Addaya Centre d’Art Contemporani. Ha participat en festivals com Nio (Colòmbia), Region 0 (Nova York) i PhotoPhnomPenh (Cambodja) i a les residències Atelier de la Sala d’Art Jove (Madrid) i Creativa DDZ a DDZ Estudi (Madrid). Ha rebut les beques i premis Propostes Fundació Art i Dret, Certamen Rei en Jaume d’Art Calvià i Joves Fotògrafs del Consell Insular de Mallorca.

PRESENTA

Herbario. Meditación lavanda

Meditación lavanda és un ritual de purificació guiat per l’artista, fruit d’una línia de recerca que desenvolupa des de 2018. L’artista treballa en un arxiu de coneixement i experiències que denomina Herbari. Conrea i estudia flors silvestres i ornamentals en un petit tros de terra que empra com a taller d’art i denomina Jardí Simbòlic. Li interessen altres maneres de fer. Qüestiona la modernitat líquida a través de l’experimentació, la meditació i l’observació de la conducta d’éssers vius com les plantes.

Un projecte de:

Col·labora:

Amb el suport: