ILLES D’ART 7
1194
page-template-default,page,page-id-1194,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-1.2.1,select-theme-ver-5.2.1,ajax_leftright,page_not_loaded,vertical_menu_enabled,paspartu_enabled,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive

ILLES D’ART 7 (2022)

ILLES D’ART és un projecte de residència artística destinat a artistes d’arreu de les Illes Balears que, des del 2015, es desenvolupa a la residències de la Casa d’Artistes, a Menorca. L’objectiu d’aquest projecte és donar peu a la interacció, l’intercanvi d’idees, tècniques, punts de vista, reflexió i coneixement de les illes, des d’un punt de vista cultural i artístic.

L’Associació Es FAR Cultural propicia un espai de trobada i intercanvi creatiu amb la finalitat de facilitar els recursos econòmics, materials i logístics necessaris per a que els i les artistes puguin desenvolupar un projecte artístic en el marc de la residència. Per altra banda, l’equip d’Es FAR Cultural també posa a l’abast l’experiència en l’acompanyament i assessorament de projectes artístics, així com en el comissariat d’exposicions.

D’aquesta manera, Illes d’Art conclou en una exposició col·lectiva en la qual, els i les artistes participants a la residència, mostren els processos i resultats artístics duts a terme durant l’estada a la Casa d’Artistes de Montpalau.

ILLES D’ART duu 7 edicions donant suport i visibilitat a més de 30 artistes de Mallorca, Menorca, Eïvissa i Formentera.

DIES 26 i 27 DE FEBER DE 2022 · CASAL SOLLERIC (PALMA)

PRESENTACIÓ DEL CATÀLEG
Amb el recull de projectes realitzats i presentats al Casal Solleric en el marc de Illes d’Art entre el 2015 i 2021

26 de febrer a les 12 h

ILLES D’ART 2015-2021

Joan Bennàssar (Mallorca)
Mel Boja (2018) i Cabezas Parlantes (2020)

26 de febrer a les 12 h

Primera presentació pública a Mallorca de la publicació Mel Boja (Ajuntament de Barcelona, Premi Miquel Casablancas de publicació, 2019) i presentació i projecció dels vídeos de Mel Boja (2018) i Cabezas Parlantes (2020). La publicació es descriu com un diari de rodatge o quadern fílmic que descriu la producció al voltant de l’elaboració dels dos treballs videogràfics.

Avestruces (Menorca)
Concert Huida constante de la cabeza en el sonido (2021-22)
26 de febrer a les 19 h
Concert com a viatge d’experimentació i recerca artística, una ocasió de deixar que el so ens porti. A través de diferents recursos electrònics i la modulació grotesca de la veu, combinat amb paissatges sonors de Menorca, construim una nebulosa de so constant, esquitxada de crits, panteixos i gemecs. Un viatge intern d’estímul sonor on, mitjançant la improvisació, incorporem el caos i el que és imprevisible a l’obra.
Jèssica Ferrer Escandell (Eïvissa)
Performance Cultura eivissenca (2022)

27 de febrer a les 12 h
Si ens atenyem a l’etimologia, la paraula “cultura”, “cultivar” comparteix arrel amb “conreu”, “conrear”. Com es materialitza aquest concepte a cada territori? Què és la cultura eivissenca? Com és conrear a l’illa? Quin és el procés de creació possible en aquest espai de coexistències impermeables? Probablement, només és possible pel contrast, l’oposició aparentment pacífica d’allò que desentona, que es defineix per la negació de l’altre.

Aurora Bauzà i Pere Jou (Mallorca)
Concert-performance I amb (t)here (2020)

27 de febrer a les 13 h

I AM (T)HERE és una peça que investiga la relació entre el cos i la veu, explorant noves formes d’interacció entre ambdós que s’allunyen de la tradició musical clàssica que imposa servitud al cos vers la veu. La peça encarna un cos atrapat entre dues dinàmiques, la veu i el moviment, que evolucionen en direccions oposades, creant un cos en tensió, un subjecte en conflicte amb la seva identitat.

Fotografia de Guillem Pacheco

Un projecte de

Col·labora

Amb el suport de