ILLES D’ART 4
432
page-template-default,page,page-id-432,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-1.2.1,select-theme-ver-5.2.1,ajax_leftright,page_not_loaded,vertical_menu_enabled,paspartu_enabled,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive

ILLES D’ART 4 (2018)

JULIÀ PANADÈS – PALMA  

STATEMENT Haver nascut i crescut envoltat de naturalesa a l’illa de Mallorca i l’herència d’un pare psicòleg i una mare professora de ioga, els dos de la generació dels seixanta, m’ha donat una actitud critica i ecològica que ha influenciat el meu treball. Un treball interdisciplinari a on l’humor i l’absurd són elements importants. Una pràctica que treballa l’intel·lectual i el simbòlic des del formal i l’estètic.

 

M’agrada jugar amb el paral·lelisme que existeix entre l’art contemporani i espiritualitat, cerco d’ interpel·lar diferents espectadors i la seva credulitat i reflexionar entorn la funció de l’art i el seu valor.

Grupos de estudio 757 » icono instagram

CARLES MOLL – MAÓ

Llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona després d’haver estudiat a l’Escola d’Arts i Oficis de
Maó,ha continuat la seva formació amb diversos cursos d’escultura, forja i tècniques de gravat. Actualment és docent d’gravat, escultura i talla al Centre Municipal d’Art de Ciutadella. Sempre vinculat a la docència, ha estat també professor a la mateixa Escola d’Arts i Oficis on es va formar i en altres institucions de l’illa. Treballa el gravat, la pintura i l’escultura. El seu treball s’ha exposat de forma individual a Menorca, però també a Barcelona, ​​Madrid, Barcelona i Palma de Mallorca. La seva àmplia participació en mostres col·lectives l’ha portat a exposar a Londres, Art en ment a la Bricklane Gallery, o a Cuba, a la 7a Biennal de l’Havana. XI Premi Internacional d’Gravat i Vi Pedro Vivanco.

TONI AMENGUAL – MALLORCA

Després de llicenciar-se en Biologia (Universitat de Barcelona, 2003) es dedica a la investigació de l´espècie més complexe que hagi existit sobre la terra i a la qual pertany: Homo Sapiens Sapiens, fent de la fotografia el seu mitjà de treball.

 

El seu treball s’ha vist exposat en certàmens nacionals de fotografia com Scan Tarragona (2009), Descubrimientos PhotoEspaña (2010) i festivals internacionals Cortona On the Move (2013). El seu treball “La Sombra del Valle” s’ha vist exposat a les principals sales d’art de Catalunya a l’exposició col·lectiva Fairy Tales comisariada per David Santaeulalia. També ha exposat a nivell individual el seu treball DEVOTOS al centre d’art Les Bernardes de Salt comissariat per Pere Parramon i Laura Cornejo. A Mallorca el seu treball HolyDays es va exposar a la sala Born del Casal Solleric després de guanyar la convocatòria Creart 2016.

 

Ha rebut premis i reconeixements com descubrimientos PhotoEspaña 2010, Premi nuevo documentalismo (La Fábrica 2013), i ha estat varies finalista al certamen photoPress de La Caixa (2014).

Ha publicat a les principals capçaleres nacionals com El País, La Vanguardia o en publicacions especialitzades d’art com Exit Magazine.

A títol personal ha publicat dos fotollibres que han tingut una gran acollida de públic i crítica. Siguent PAIN el seu primer llibre autoeditat que va rebre el premi a millor fotollibre autoeditat PhotoEspaña 2014, i que va ser finalista de l’Anamorphosis Prize amb el que ja forma part de la col·lecció d’obra del MOMA.
El seu segon llibre autoeditat DEVOTOS (2015) va guanyar el premi ArtLibris a l’arts Santa Mònica i fou finalista al 2015 entre els millors llibres autoeditats de l’any. Aquestes publicacions han format part de les exposicions DIWO (Madrid 2015, comisariada per Juan Pablo Huercanos), autoedit (Centro Huarte, Navarra 2016) i Fenòmen Fotollibre (CCCB 2017).

JAVIER ENS – VALÈNCIA / EIVISSA

Javier Ordoñez Pérez nascut a València (1992) i afincat a Eivissa des de l’any 2000. Format en escultura a la EASD de València i especialitzat en tècniques del metall a l’Escola d’Art d’Eivissa.

En 2016 realitza la seva primera exposició col·lectiva al costat de Pedro Cano, des de llavors no ha parat de desenvolupar el seu treball i exposar-ho en sales de cultura i galeries. També ha participat en diversos festivals com: Sueños de libertad e Eivissa Light Festival. Entre les seves exposicions recents destaca”TRANSMUTACIÓ”, presentada a la sala de culturaSa Nostra al març de 2018